Skip to main content

Autorijles bij Rijschool Start

Ben je 16,5 jaar? Dan kan je direct bij ons starten met het volgen van autorijlessen. Met begeleiding op maat en een persoonlijke aanpak stomen wij je zo spoedig mogelijk klaar voor je praktijkexamen.

Vaste rijinstructeur
Je hebt bij ons altijd een vaste instructeur. Jouw instructeur gaat ervoor zorgen dat jij alle stappen van de rijopleiding beheerst. Zo doen wij er alles aan om je in één keer te laten slagen voor je rijbewijs!

Vrijblijvende gratis proefles
Als je een rijopleiding gaat volgen wil je natuurlijk wel zeker weten dat het goed klikt met jouw nieuwe rijinstructeur. Wij raden je daarom aan om te beginnen met een vrijblijvende proefles.

De nieuwste lesauto’s
Bij Rijschool Start les je altijd in de nieuwste lesauto’s. Al onze lesauto’s zijn goedgekeurd door het CBR.

Gratis proefles?

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles.

Aanmelden!

Samen veilig op weg naar jouw rijbewijs!

Wil je veilig en snel je rijbewijs behalen? Rijschool Start geeft autorijles in Leiden en omgeving. Onze ervaren instructeurs zijn gediplomeerd en op de hoogte van de laatste en nieuwste lesmethodes.

Aanmelden!

Praktijkexamen

Tijdens het praktijkexamen krijg je alle gelegenheid om te laten zien wat je kunt. Het hoeft niet helemaal perfect te zijn, maar het totaalbeeld moet goed zijn. Aspecten die aan de orde komen zijn onder andere hoe je reageert op het overige verkeer en of je verschillende situaties onder controle hebt. Het gaat er dus om dat je duidelijk kunt laten zien, dat je in staat bent om veilig en zelfstandig deel te nemen aan het verkeer. Het praktijkgedeelte duurt 55 minuten, waarvan je een deel zelfstandig rijd.

Theorie-examen

Je theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten. Je krijgt meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen. Het theorie-examen bestaat uit twee delen. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning, hiervan moet je er minimaal 13 goed beantwoorden. Daarna krijg je 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht. Op dit onderdeel slaag je bij minstens 35 goede antwoorden.

Uitslag Examen!

Na afloop van het theorie-examen krijg je na een paar minuten al de uitslag. Op het formulier kun je zien wat je goed en fout geantwoord hebt. Als geslaagd bent, blijft deze uitslag anderhalf jaar geldig. Dus hou er rekening mee dat je wel op tijd je praktijk-examen aanvraagt. Wanneer de geldigheidstermijn van je theorie-examen is verstreken moet je opnieuw je theorie-certificaat behalen voordat je mag afrijden.

Gratis proefles?

Meld je vandaag nog gratis aan!

WhatsApp ons!