Skip to main content

Je eerste CBR papiertje: het bromfietsrijbewijs

Heb je al je theorie-certificaat en wil je je bromfietsrijbewijs halen? Als je bent geslaagd kun je je bij ons ons aanmelden om rijlessen te nemen.

Voor een bromfietsrijbewijs doe je eerst theorie-examen. Als je bent geslaagd kun je beginnen aan rijlessen. Als je daarna slaagt voor het praktijkexamen bij het CBR ontvang je het rijbewijs. Je mag al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen en vanaf 16 jaar rijlessen volgen.

Wie in het bezit is van een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heeft geen apart rijbewijs voor de bromfiets nodig.

Gratis proefles?

Meld je vandaag nog aan voor een gratis proefles.

Aanmelden!

Praktijkexamen

Een praktijkexamen bromfiets duurt 45 minuten. Je legt het examen af op een bromfiets, dus niet op een snorfiets, trike of quad. De rit die je maakt samen met de examinator die op zijn bromfiets achter je rijdt, duurt minmaal 25 minuten. Je rijinstructeur mag ook mee op een eigen brommer. Er wordt getoetst of je zelfstandig en veilig kunt rijden, voldoende rekening houdt met medeweggebruikers en de verkeersregels goed toepast. Ook wordt er op gelet of je de bromfiets goed beheerst.

Klik op de link om naar de website van het CBR te gaan: Website CBR

Theorie-examen

Je theorie-examen duurt ongeveer 45 minuten. Je krijgt meerkeuzevragen, ja/nee-vragen en invulvragen waarmee je kennis van verkeersregels, verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek getoetst wordt.

Na afloop van het examen krijg je vrijwel meteen de uitslag. Op het formulier kun je zien wat je goed en fout geantwoord hebt. Als geslaagd bent, blijft deze uitslag anderhalf jaar geldig.

Samen veilig op weg naar jouw bromfietsrijbewijs!

Wil je veilig en snel je rijbewijs behalen? Rijschool Start geeft motorrijles in Leiden en omgeving. Onze ervaren instructeurs zijn gediplomeerd en op de hoogte van de laatste en nieuwste lesmethodes.

Aanmelden!

Gratis proefles?

Meld je vandaag nog gratis aan!

WhatsApp ons!