Faalangst bij het rijexamen komt regelmatig voor. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat 10% van alle rijexamen-kandidaten faalangst heeft.

Vaak kruipen deze kandidaten tijdens het examen met trillende handen achter het stuur. Faalangst is vaak al herkenbaar tijdens de rijlessen. Op dat moment is het erg fijn als je een rijinstructeur hebt die dit herkent en ermee om kan gaan.

Onze faalangst rijinstructeurs 

Rijschool Start heeft speciaal opgeleide faalangst rijinstructeurs. Onze instructeurs kunnen goed omgaan met faal-angstige leerlingen. Zo nemen ze extra de tijd en doen zij hun best om je tijdens de les en in de voorbereiding voor je examen je goed op je gemak te stellen.

Door structuur in de lessen aan te brengen en een gestructureerde lesmethode te hanteren zorgen onze instructeurs ervoor dat je ondanks je faalangst goed leer autorijden.

Examen doen met faalangst

Je wordt tijdens het rijlessen zo goed mogelijk voorbereid op je examen. Ondanks de goede voorbereiding kan het op de dag van jouw examen alsnog voorkomen dat je “dichtklapt” of ineens niet meer weet hoe je de auto ook alweer moet starten. Het is dan fijn als je een in faalangst gespecialiseerde examinator hebt. Deze examinator begrijpt wat je doormaakt en helpt je om jouw examen tot een goed einde te brengen. Speciaal voor faalangtige-leerlingen heeft het CBR een faalangst rijexamen in het leven geroepen.

Wat kost het om faalangst rijlessen te nemen?

Faalangst rijlessen kosten hetzelfde als “gewone” rijlessen. Het faalangst examen kost wel wat meer, dit komt doordat het faalangst examen langer duurt dan een reguliere examen. Je krijgt namelijk meer tijd tijdens het examen, waardoor jij je meer op je gemak zal voelen.

Gratis proefles aanvragen